Sleutelmomenten

Febelauto sleutelmomenten
Sleutels van 2021

2021 was opnieuw een uitdagend jaar met enkele horden, maar had ook sleutelmomenten die iets in gang zetten richting een groener en innovatiever beheer van afgedankte voertuigen en batterijen. We lichten hier enkele sleutelmomenten, -cijfers en -begrippen toe.

Relive in peace Play

Erkend centrum in Pepinster

In juni 2021 kreeg Car Parts & Recycling de Febelauto-certificering. Een maand later sloeg het noodlot toe. Ondanks de eigen waterschade stelde het centrum zich veerkrachtig op en verrees het opnieuw uit de vernietigende modderstroom. Lees het volledige verhaal!

Lees meer
Relive in peace Play

‘Relive in Peace’-campagne

Definitie van Technisch Totaal Verlies (TTV) altijd respecteren

De overstromingen in Wallonië onderstrepen het belang van een eenduidige interpretatie van het begrip. Er zijn helaas ook niet-erkende bedrijven die deze voertuigen aankopen om ze te koop aan te bieden op de tweedehands markt of uit te voeren naar het buitenland. Febelauto lanceerde een oproep naar verschillende overheden om de nodige maatregelen te nemen.

Lees meer

97,3%

nuttige toepassing behaalden we in 2021. En of we er fier op zijn.

Geen verhuizing van CO2 – wel verplichte recyclage

De Vlaamse regering keurde de omzendbrief ‘Verwerving en vervreemding, gebruik en beheer van dienstvoertuigen’ goed. Een krachtig signaal voor een klimaatbewuste toekomst.

Lees meer

Innovatieprijs voor Watt4Ever

De innovatieve aanpak van de recyclage van batterijen wordt ook in het buitenland van dichtbij gevolgd. De Nederlandse collega’s van ARN (Auto Recycling Nederland) zetten Catherine Lenaerts, directeur van het consortium Watt4Ever, waar Febelauto deel van uitmaakt, en haar team onverwachts in de bloemetjes.