Febelauto lanceert de 'Ready2Reuse’-campagne en een slimme CO2-calculator.

Febelauto lanceert de 'Ready2Reuse’-campagne en een slimme CO2-calculator.

In België is het nog niet zo algemeen gebruikelijk om tweedehands auto-onderdelen in te zetten bij reparaties. Daar willen wij iets aan doen! Samen met VLAIO lanceert Febelauto de 'Ready2Reuse'-campagne, waarin we de milieu- en consumentenvoordelen promoten bij het gebruik van tweedehands onderdelen bij autoreparatie. De campagne richt zich zowel naar een B2B- als BC2-publiek.

“Zowel bedrijven als consumenten willen hun ecologische voetafdruk verkleinen. Met 'Ready2Reuse' willen we hen graag helpen om dat doel te bereiken."


Berekenen jouw CO2-winst met 'Ready2Reuse'

Om meer inzicht te verschaffen in de milieuvriendelijkheid van tweedehands auto-onderdelen, heeft Febelauto in samenwerking met Eco Repair Score® en het onderzoeksinstituut VITO twee innovatieve CO2-calculators ontwikkeld. De calculators richten zich voornamelijk op koetswerk- en grote mechanische onderdelen. Je kan ze terugvinden op onze Febelauto-website.

  • Een publieke versie, waar consumenten op een speelse wijze de CO2-winst kunnen berekenen van een tweedehands onderdeel en dit voor drie verschillende voertuigtypen.
  • Een professionele versie met login voor herstellers en wagenparkbeheerders. Zij kunnen de CO2-winst van tweedehands onderdelen nauwkeurig berekenen op basis van merk- en modelgegevens. Dit resultaat kunnen ze dan opnemen in hun duurzaamheidscommunicatie om op die manier meer sectorgenoten en toekomstige klanten te overtuigen.


Vertrouwen in tweedehands auto-onderdelen versterken

Voor 'Ready2Reuse' heeft Febelauto ook een samenwerking opgezet met de autosupermarkt Cardoen en twee erkende centra die gespecialiseerd zijn in depollutie en verwerking van afgedankte voertuigen: Autohandel Didier in Waregem en De Jonghe Recuparts in Deurne. Samen willen we samenwerkingsvoorwaarden uitwerken voor het gebruik van tweedehands auto-onderdelen.

We hopen zo een voorbeeld te stellen en andere erkende centra aan te moedigen om een dergelijke duurzame samenwerkingen op te starten.

Met deze initiatieven wil Febelauto het vertrouwen in tweedehands onderdelen vergroten, zowel in de sector als bij het grote publiek. Voor elke hersteller en consument moet een tweedehands onderdeel de eerste keuze zijn.


De vele voordelen van tweedehands onderdelen

De 'Ready2Reuse'-campagne van Febelauto wil de talloze voordelen van tweedehands reserveonderdelen in de kijker plaatsen. Tweedehands auto-onderdelen zijn vaak even kwalitatief en vooral zo veel beter voor het milieu, want er worden geen nieuwe grondstoffen geproduceerd, minder energie verbruikt en minder CO2 uitgestoten. In sommige gevallen is zelfs ook de prijs aantrekkelijker.

Tweedehands is dus goed voor de planeet, goed voor uw auto en goed voor uw portemonnee! Omarm duurzaamheid, verklein uw ecologische voetafdruk en maak geïnformeerde keuzes met 'Ready2Reuse.' want ‘Tweedehands is echt wel eersteklas’!