Een terugblik op een succesvol Autosalon 2020

Een terugblik op een succesvol Autosalon 2020

Van 10 tot en met 19 januari 2020 opende het Autosalon in Brussels Expo zijn deuren voor het grote publiek. Met een recordcijfer van ruim 500.000 bezoekers floreert het Autosalon als nooit tevoren. Ook onze stand kon op bijzonder veel interesse rekenen. Een terugblik in woord en beeld.

Febelauto maakte deel uit van #WeAreMobility: een innovatieve stand op het Autosalon waar alternatieve mobiliteitsoplossingen centraal staan. Bezoekers maakten in deze patio zowel kennis met onze diensten als met die van tientallen andere spelers in nieuwe mobiliteit. Gaande van ‘Mobility as a Service’ over elektrische vervoersmiddelen tot deelmobiliteit. #WeAreMobility is een initiatief van Febiac, de Belgische federatie van de auto- en tweewielerindustrie.

Onze duurzame en doeltreffende aanpak kon op heel wat aandacht rekenen. Zo brachten onder meer Prinses Astrid, onze Belgische premier Sophie Wilmès en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters een bezoek aan onze stand. Catherine Lenaerts, directeur van Febelauto, stond hen te woord. “Met behulp van optische technologie, zeeftechnieken en densiteitbaden worden metalen en plastics gescheiden. Zo krijgen we terug grondstoffen waarmee we nieuwe auto's kunnen maken. Als je op het Autosalon een auto koopt, weet dan dat de brandstoftank en de bumper van gerecycleerde materialen zijn vervaardigd”, aldus Catherine Lenaerts.

Catherine Lenaert Sophie Wilmes autosalon2020
Catherine Lenaerts, directeur van Febelauto, introduceert premier Sophie Wilmès in de wondere wereld van nieuwe mobiliteit.

Lydia Peeters, minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Meer dan ooit staan elektrische wagens in de spotlights op het Autosalon. Daardoor zijn ook steeds meer industriële batterijen in omloop. In deze evolutie is de rol van Febelauto niet te onderschatten.”

Watt4Ever

Een ding is zeker: hybride en elektrische voertuigen konden dit jaar op bijzonder veel aandacht rekenen. Een trend die ook wij nauwlettend in het oog houden. Al jaren streven we met Febelauto naar duurzame oplossingen voor batterijen uit hybride en elektrische voertuigen, kortom HE-voertuigen. Zo opende Febelauto in 2019 het eerste recyclagecentrum EC+ in Vlaanderen, waar batterijen uit afgedankte HE-voertuigen gehaald mogen worden.

Maar onze ambitie reikt verder. Om een versnelling hoger te schakelen, stelden we tijdens het Autosalon ons nieuwe consortium Watt4ever voor aan het grote publiek. Samen met vier partners – ReVolta, Intigo, Out of Use en Eco-Lithium – geven we gebruikte en afgedankte batterijen van hybride en elektrische wagens een tweede leven door ze om te vormen tot hoogwaardige energieopslagsystemen.

Catherine Lenaerts: “Ons doel is om Watt4ever te laten uitgroeien tot de Belgische en Europese voorkeurspartner voor gebruikte en afgedankte batterijen afkomstig uit e-mobiliteit.”

Febelauto header autosalon2020
Bezoekers van de Febelauto-stand maakten kans om een elektrische step te winnen.

Voor de bezoekers van onze stand was tenslotte ook het nodige entertainment voorzien: wie deelnam aan onze wedstrijd maakte kans om een elektrische step te winnen, aangedreven door een gerecycleerde elektrische batterij.