De Range Rover Evoque drijft ‘eco-chic’ ten top

De Range Rover Evoque drijft ‘eco-chic’ ten top

De nieuwe Range Rover Evoque vervoegt de Range Rover-familie met nieuwe hybridemotoren. Technische stoffen op basis van gerecycleerde kunststoffen worden aangeboden als een hoogwaardig alternatief voor de lederen bekleding.

De nieuwe Evoque is moderner van ontwerp en bevat 16 kilogram natuurlijke materialen die onder meer in de kofferbakvloer, het stuurwiel en de stoelen te vinden zijn. Klanten die dat willen, kunnen die onderdelen laten bedekken met een stoffenmix van Kvadrat. Die Deense stoffenexpert combineert wol met … gerecycleerd plastic. Voor elke Evoque die met die stoffenmix bekleed wordt, vinden 53 gerecycleerde plastic flessen van 0,5 liter een herbestemming.

Een alternatief is Eucalyptus-textiel. Dat is gemaakt van natuurlijke vezels die tijdens hun groei veel minder water vragen dan traditionele materialen. Deze stof wordt gecombineerd met een nieuw, licht prestatiemateriaal dat niet afkomstig is van dieren.

Naast het elektrificeren van de Range Rover Evoque onderneemt Land Rover nog andere ecologische initiatieven om hun ecologische voetafdruk te beperken. Sinds 2007 hebben ze de CO2 die vrijkomt bij de bouw van hun wagens al met 46% verminderd. Ook de hoeveelheid gerecycleerd materiaal in nieuwe wagens neemt systematisch toe, onder meer in de wielkastbekleding, motorafdekking, bodemplaten en matten.

Website

www.landrover.be

Meer inspiratie?

Bekijk hier andere circulaire initiatieven.