Nucera : een voorbeeld van online-verkoop van tweedehands autoonderdelen.

Nucera : een voorbeeld van online-verkoop van tweedehands autoonderdelen.

Het erkende centrum Nucera digitaliseerde het beheer en de verkoop van gedemonteerde auto onderdelen en met succes, zoals blijkt uit de getuigenis van een klant !

Het geïnformatiseerd beheer van stocks laat toe om makkelijk te verkopen via internet. Maar het is belangrijk om weten dat de demontage van autoonderdelen enkel wettelijk kan gebeuren door een hiertoe door de overheid erkend centrum.

Het erkend centrum is THE PLACE TO BE.

De wet bepaalt heel duidelijk dat een voertuig waarvan tweedehands auto onderdelen gedemonteerd worden, wordt gezien als een ‘gevaarlijke afvalstof’. De demontage van zo’n voertuig mag dus enkel gebeuren door een erkend centrum voor de depollutie, de ontmanteling en de vernietiging van ‘afgedankte voertuigen’. Bovendien biedt een erkend centrum ook duidelijke voordelen aan de koper van een tweedehands auto onderdeel. Zo blijkt uit de beeldopname dat de waarborg van 3 maanden die wordt aangeboden door het erkende centrum Nucera van belang is voor de klant, en er kan nadien ook makkelijker contact genomen worden door de klant met het verkopende erkende centrum wanneer er zich een probleem stelt. De klant is hier beter beschermd als consument en heeft dus een betere dienstverlening (garantie – ruil - ..) wanneer het wisselstuk werd aangekocht bij een erkend centrum. Dus ook ONLINE is een erkend centrum THE PLACE TO BE voor tweedehands wisselstukken.