Volvo Cars streeft naar 25% gerecycleerde plastics in nieuwe wagens

Volvo Cars streeft naar 25% gerecycleerde plastics in nieuwe wagens

Premiumautofabrikant Volvo Cars ondertekende het ‘G7 Ocean Plastics’-charter en engageert zich zo om de plasticvervuiling in de oceanen tegen te gaan. Concreet wil Volvo Cars vanaf 2025 minstens 25% gerecycleerde plastics in haar nieuwe wagens.

Met de speciale editie van de V90 Cross Country-wagen tonen ze al dat het hen menens is: Volvo Cars zal voor de eerste 3000 verkochte wagens van dit type 100 euro doneren aan het Volvo Ocean Race Science Programme, wat een totale donatie van 300.000 euro oplevert. Met dit programma draagt Volvo Cars haar steentje bij aan de big ocean cleanup.

100% gerecycleerd nylon

In de V90 Cross Country zijn de automatten gemaakt van Econyl, een stof die voor 100% uit gerecycleerd nylon bestaat – nota bene van op de zeebodem achtergelaten visnetten.

Afbeelding4

Dit project is erg belangrijk omdat het de consument sensibiliseert rond de problematiek. Tegelijk bewijst het dat afval ook grondstoffen kan opleveren voor de vervaardiging van nieuwe producten. Een mooi voorbeeld van hoe de circulaire economie een oplossing én opportuniteit kan zijn.

Website

www.media.volvocars.com/be

Meer inspiratie?

Bekijk hier andere circulaire initiatieven