Kia Motors Iberia en Repsol testen autodelen met WiBLE

Kia Motors Iberia en Repsol testen autodelen met WiBLE

Kia Motors Iberia en Repsol testen autodelen met WiBLE

Samen met Repsol, een Spaans energiebedrijf, lanceerde autofabrikant Kia Motors Iberia de autodeeloperator WiBLE – kort voor ‘Widely Accesible’. Het initiatief werd in 2018 getest in Madrid.

Kia Motors draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en dat vertaalt zich in 100% elektrische, hybride en plug-in hybride voertuigen. Repsol is een Spaans olie- en gasbedrijf dat sterk inzet op alternatieve energievoorzieningen.

Duurzame stadsmobiliteit

Het doel van WiBLE is simpel: andere én meer duurzame mobiliteit aanbieden in de stad en stadsrand. Wanneer de resultaten in Madrid positief zijn, zal autodeelproject WiBLE uitgerold worden in andere Europese steden. Beide spelers willen mobiliteit niet langer als een product, maar als een service aanbieden.

Efficiënt en zuinig gebruik

Met autodelen, waarbij meerdere personen beurtelings gebruik maken van een wagen, mikt Kia Motors op een lagere ‘downtime’ van de wagens, en dus een efficiënter gebruik. Het autodeelsysteem gaat ook gepaard met een flexibele herstellingsdienst, om zo de levensduur van hun wagens te maximaliseren. Alleen maar winst voor de circulaire economie!

Website
www.kia.com


Meer inspiratie?

Bekijk hier andere circulaire initiatieven