Febelauto op bezoek bij Re-source Industries (INDRA) in Frankrijk

Febelauto op bezoek bij Re-source Industries (INDRA) in Frankrijk

Febelauto ging op bezoek bij Re-source Industries (INDRA) om te zien hoe afgedankte voertuigen in Frankrijk verwerkt worden

Meten is weten

Om de kosten onder controle te houden, heeft INDRA een semi-automatische demontage-lijn ontwikkeld. Het systeem van vraag en aanbod van tweedehandse auto-onderdelen is bovendien volledig gedigitaliseerd. Dit komt het maximale hergebruik en de circulaire economie in Frankrijk ten goede.

De politiek helpt een handje

De Franse overheid betaalt sinds 2 jaar een recyclagepremie die gebaseerd is op de CO2-emissie en die, naast nieuwe wagens, ook geldt bij de aankoop van een tweedehandsvoertuig. Dit spoort particulieren aan om hun meest vervuilende auto's weg te doen.

Sinds 1 januari 2017 is tevens een decreet in voege getreden dat garagisten ertoe verplicht om bij het onderhoud of de herstelling aan de klant ook een bestek voor te stellen waarbij tweedehandse onderdelen ingezet zullen worden. Ook de verzekeringssector is op deze kar gesprongen en kan daardoor verlaagde premies aanbieden aan haar klanten.

Een win-win dus voor alle partijen!