Daimler AG zet voor herstellingen in op remanufacturing

Daimler AG zet voor herstellingen in op remanufacturing

Daimler AG, de groep achter Mercedes-Benz, lijst in haar Environmental Protection Program ambitieuze circulaire doelstellingen op. Een van de hoofddoelen is een toename van de massa hernieuwbare materialen en recyclaten. Tussen 2010 en 2015 was dat een stijging van 25%. En daarvoor past de groep het circulaire denken niet alleen toe in de productiefase, maar ook bij herstellingen. Ontdek hoe.

‘Remanufactured’ wordt regelmaat

Mercedes-Benz servicecenters krijgen snel volledige informatie en beslissen autonoom of een herstelling wordt uitgevoerd met een nieuw of ‘remanufactured’ wisselstuk. Bestellen ze een nieuw wisselstuk, dan krijgt het servicecenter te horen of er al dan niet een remanufactured wisselstuk beschikbaar is. Dat kan gaan over injectiepompen, over alternatoren tot zelfs volledige motoren.

Meerdere voordelen

De eindklant kan op beide oren slapen: de remanufactured wisselstukken voldoen aan dezelfde kwaliteits- en veiligheidsvereisten als nieuwe wisselstukken van Mercedes-Benz. Maar dankzij de remanufacturing is er dus wel een snellere beschikbaarheid. Verder betekent deze werkwijze ook een besparing op energie en grondstoffen, én een economisch voordeel van ongeveer 30%.

Website

www.daimler.com

Meer inspiratie?

Bekijk hier andere circulaire initiatieven